Články se štítkem: tip na oběd

MUŠLE LEVNĚJŠÍ NEŽ MASO: DALŠÍ DŮVOD DÁT JIM ŠANCI?

29.09.2022 | Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?

ČESNEKOVÉ PLACKY A CHŘESTOVÝ SALÁT PODLE PAVLA BERKYHO

03.06.2022 | Tento a dalších více jak 100 zajímavých receptů najdete v nové kuchařce Pavla Berkyho, která získala ocenění jedné z nejkrásnějších knih roku! K dostání na eshopu www.pavelberky.com.

VE JMÉNU JARA (A LÁSKY K JÍDLU): RECEPTY NA TENTO TÝDEN

23.05.2022 | Cítíte tu svěžest jarního vzduchu? Čerstvost, lehkost, spoustu bylinek a plných chutí? A co takhle to všechno vzít a přenést na talíř? S našimi recepty vám jaro nejen zavoní, ale i zachutná!

HRSTKOVÁ POLÉVKA UMÍ ZÁZRAKY! PRO SPORTOVCE I DIETÁŘE

18.01.2022 | Hrstková polévka patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Je sytá, plná vitaminů a její základní ingrediencí je směs luštěnin. Stačí dát po hrstce čočky, hrachu a fazolí nebo sáhnout po již připravené směsi, která obsahuje hned několik druhů těchto luštěnin.

POULET KUŘE NA FRANCOUZSKÝ ZPŮSOB - DÁTE SI?

10.01.2022 | Vyzkoušejte poulet (= kuře) parmentier (čti „pule parmentiié) s francouzským šarmem.

Luxusní krevetky na Chardonnay: Ochutnáte a už se jich nezbavíte

22.11.2021 | Čerstvé krevety, trochu bylinek a skvělé víno, to je kombinace, která nemůže dopadnout jinak než totálním uspokojením všech smyslů. Pokud hledáte lehké a přitom zdravé jídlo, právě jste jej našli.

Rychlé, jednoduché a skvělé: Bramborový koláč s camembertem

16.11.2021 | Originální sýrový recept je inspirovaný francouzskou kuchyní, které jsou jednoduché, časově nenáročné a můžete je připravit jako večeři pro svoji rodinu nebo pohoštění pro své přátele.

Připravujete špatně rýži? Pozor, můžete tloustnout

12.11.2021 | Rýže je velmi oblíbenou přílohou, v mnoha pokrmech sehrává i roli hlavního jídla. Ať už si ji vychutnáváte na jakýkoli způsob, musí být vždy ad dente. Jinak zvyšuje hladinu inzulínu v těle, což může vést k nabírání na váze.

Skvělé a lehce stravitelné jídlo? Naservírujte palačinky z červené řepy

05.11.2021 | Přemýšlíte nad snadným receptem na rychlou večeři nebo snídani? Vyzkoušejte palačinky z jedné z nejzdravějších zelenin - červené řepy. Celý pokrm navíc můžete dochutit oblíbeným džemem, tvarohem nebo dokonce arašídovým krémem.

Baby kari s dýní a cizrnou voní exotikou: Dáte si?

04.11.2021 | „Garam masala, koriandr, kokosové mléko a také Ghí s kurkumou a pepřem se postarají o to, aby se z běžné zeleniny stal lahodný pokrm vonící dálkami. Dýně navíc obsahuje důležité minerály a také lutein a beta karoten, takže nás při vaření může hřát i dobrý pocit, že jsme udělali něco pro své zdraví,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.